Hoe word je een ster

Glazenwasser Eindhoven

 

 

 

 

Het is een rommelig beroep, maar veel mensen vinden het leuk. Dus hoe word je glazenwasser?

Meestal doen mensen het gewoon voor de lol, maar er is een wisselwerking. Afhankelijk van voor wat voor soort werkgever je werkt, kan het moeilijk zijn om werk te vinden. Probeer in contact te komen met plaatselijke bedrijven die misschien uw diensten nodig hebben. Misschien kun je een bord ophangen voor de supermarkt van je familie, of een andere plek. adverteer in verschillende kranten: buurtkranten,

nieuwsbrieven voor volwassenen,

kerk prikborden,

het lokale telefoonboek,

uw lokale telefoonboek,

het internet, en

vrouwenbladen.

Ik probeer steeds bekend te maken dat ik op zoek ben naar glazenwasser klussen. Het is zo’n kleine bedrijfstak, en iedereen zou dankbaar zijn als iemand deze kleine klusjes voor hen deed. Laat u niet ontmoedigen door de banen die voortdurend beschikbaar zijn. Er zijn veel van dit soort bedrijven die u op uitzendbasis willen inhuren om kleine klusjes in hun bedrijven te doen. Zij zijn niet verplicht u in dienst te nemen, en kunnen u gewoon plaatsen als een persoon om hun glazenwasserposities in te vullen.

Veel kerkleden adverteren voor zulke hulp in hun zondagsscholen. Ze zouden blij zijn met een extra paar handen. De inkomsten van deze zondagsscholen zijn vrij aanzienlijk. Als ze je nodig hebben, zullen ze je graag een royaal loon betalen. Sterker nog, ze zullen je waarschijnlijk graag aannemen en je een zeer royaal loon betalen. Waarom doen ze dat niet? Omdat ze in contact kunnen komen met de overheidsdiensten. In de meeste gevallen kunnen de inkomsten van de pubs, bars, clubs en hotels in het dorp evenveel of zelfs meer bedragen dan het geld dat de dorpsklerk genereert.

Een techniek die ik al vroeg leerde in de omgang met deze organisatie was de ambtenaren te bellen op de plaatselijke telefoonnummers. Bij deze telefoontjes hoorde ook een extreem lange telefoonpaal. Ik zei dan iets als, “Ik ben op zoek naar de kantoormanager of iets wat daar op lijkt. Bel me alstublieft niet terug.” Na een paar keer terugbellen, wist ik precies waar ik was en de ambtenaren wisten het ook. Ik heb jaarlijks grote sommen geld kunnen verdienen met zulke methodes.

Een andere bron van inkomsten is het reageren op advertenties op het internet. Ik ontdekte dit vele jaren geleden toen ik plotseling werd ontslagen uit een functie in de bedrijfswereld. Een paar lessen met numerieke methoden volstonden, en mijn vaardigheden begonnen te verbeteren. Ik heb ook werk kunnen vinden door iets te doen waar ik tijdens mijn zoektocht naar werk achter ben gekomen: netwerken. Netwerken is natuurlijk niet “je hand geven aan de almachtige dollar”. Het is netwerken met mensen die je zouden kunnen aannemen.

Na het lezen van verschillende zakenbladen gaat er geen dag voorbij dat ik niet iets nieuws leer. Originaliteit wordt zeer gewaardeerd als zakelijk leider. Je kunt niet alles voor iedereen zijn. Een artikel in een prachtig zakenblad suggereerde dit: “Probeer een ster te zijn en geen volger.” Ik denk dat het heel eerlijk is om te zeggen dat als je het pad van een ster volgt, je een ster zult zijn!

De reden waarom ik je dit vertel is dat er maar één manier is om een ster te worden. Je moet jezelf weggeven aan de zaak. Je moet risico’s nemen en vasthouden aan je beloften aan jezelf en aan de zaak. Door dit te doen zul je merken dat je in de rangen komt van die uitzonderlijke individuen uit de massa. Je zult misschien worden afgewezen, maar dat alles zal een leraar van liefde zijn. Je zult een leider zijn. Een ster!

lees meer: