Tuingereedschap voor uw tuin

Tuintractor

Het juiste tuingereedschap kiezen is een van de belangrijkste manieren om te garanderen dat u efficiënt en plezierig kunt tuinieren. Als u bijvoorbeeld een beginner bent of op een heel kleine ruimte werkt, zoals een balkon, zult u een paar middelmatige tuingereedschappen nodig hebben. Als u echter van plan bent om een groot gebied in uw tuin aan te leggen, zoals een gazon of een moestuin, hebt u een graafwerktuig nodig om de grond interessant te maken en te houden. Ook een spade met een lange steel is handig om de grond voor te bereiden en kleinere planten te sorteren. Ook een tuintractor is zeer handig.

Beginners of mensen die niet gewend zijn grote oppervlakken met de hand te wieden, zoals gazons of terrassen, kunnen baat hebben bij het gebruik van een troffel om ruimte vrij te maken op de grond. Ook een snoeischaar is handig om dode takken en stengels fijn te hakken. Voor balkontuinen is een snoeischaar van onschatbare waarde, vooral om rozenstruiken weg te halen. Daarnaast is een hark handig voor het egaliseren van de grond en het planten van bomen, struiken en bollen.

Een snoeischaar of een plastic hark zijn hiervoor handig en zijn op verschillende plaatsen te vinden, zoals bij ingangen van hotels. Een snoeischaar is ook goed voor het snoeien en vormgeven van planten. Hieronder vindt u verschillende soorten tuingereedschap met hun gebruik.

Troffels zijn tuingereedschappen voor het graven en planten. In gebruik is het vergelijkbaar met een spade, behalve dat het blad van het gereedschap smal is en aan beide uiteinden puntig. Een troffel is goed voor het planten van bollen, rozen met blote wortel, kruiden, kleine bomen, en het werken rond rotsen.

Knabbelschaar: Knabbelscharen zijn kleine, puntige gereedschappen om dode bladeren en takken weg te knippen. Er zijn twee soorten dibbers: de ene puntig aan het ene uiteinde en de andere puntig aan het andere uiteinde. Beide soorten hebben bladen van koolstofstaal en zijn relatief gemakkelijk schoon te maken en te slijpen. Dibbers zijn verkrijgbaar in twee enigszins verschillende lengtes: de dibber met lange steel, 12 inch, en de dibber met korte steel, 6 inch.

Vorken: vorken zijn het meest gebruikte tuingereedschap. Ze worden gebruikt voor het optillen en losmaken van grond rond planten, het graven van gaten voor bomen en struiken, en het scheiden van planten die moeten worden verplant. Er zijn twee hoofdtypen vorken: het geslacht “Horen” en de familie “Rabarber”. De Gehoorvork heeft een fibervork met een recht uiteinde, een wieg aan het uiteinde van het handvat en stalen tanden. De rabarbervork heeft een gebogen spadegedeelte in het midden van het handvat. Beide vorken hebben een vierwegsband en een ketting die het gemakkelijk maakt om grond en plantenleven op te zuigen wanneer u dat nodig hebt.

Onkruid-trekkers: onkruid-trekkers bestaan uit lange stelen, duimen meestal 6 tot 8 duim, en soms langere draden. Wij vinden het moeilijk om de doeltreffendheid te overtreffen van een kleine onkruidtrekker in de hand met een opvallende “weave”-werking en een People’s Tread veercombinatieslot. De Weeder Sepharise haalt het onkruid uit de wortels en een klein stoffen scherm aan het einde van de tanden en een stalen kop.

Ander tuingereedschap voor algemeen gebruik is onder meer een schaar, een snoeischaar, een hark, een composteerder, een schoffel en een ontbolster.

Tuinieren is een geweldige hobby en het hebben van een goed gevulde tuinsilo zal uw werk echt gemakkelijker maken. Als u harder en grondiger wilt studeren dan alleen een paar foto’s van planten en hoe ze groeien, zou de aanschaf van een heel boek over tuinaccessoires een waardevolle investering zijn. Uw vriendin zal u dankbaar zijn voor haar tijd en al haar aankopen.

Lees meer:

Zitmaaier 

Frontmaaier